Foto elke dag UMR 298: Hot Dogs

Zo, dit is de hond van vandaag. Meestal kan hij op zondag wel met één hondje toe, maar op topdagen neemt hij er soms wel drie mee. Op de zaterdagen maakt hij over het algemeen de grootste omzet, dus dan heeft hij er standaard drie bij zich, waarvan hij er ’s ochtends alvast twee klaarmaakt. Valt de omzet tegen dan zie je het derde hondje op zondagochtend weer terug. Waar hij ze allemaal vandaan haalt, joost mag het weten. Misschien uit het asiel, als de vakantieperiode weer is aangebroken.
In het begin schoor hij ze eerst, maar dat doet hij nu niet meer: hij verdooft ze en snijdt ze dan meteen open, dan blijven ze het langst warm. Hij doet het wel heel vroeg, voordat de eerste klanten komen, en ik vind de reden daarvan tamelijk hypocriet. Toen ik hem er een keer naar vroeg zei hij dat hij de consumenten de aanblik van het doden van de hondjes wilde besparen. Nou, als je dan zo nodig hondjes wil eten moet je ook weten waar die heerlijke inhoud van dat broodje vandaan komt, vind ik. Zo ben ik ook van mening dat als je b.v. kip eet dat je dan tenminste één keer een levende kip onthoofd, geplukt en opengesneden moet hebben. Dat je niet zomaar zo’n ondefinieerbaar stukje panklare eiwitten in plastic verpakking kunt kopen zonder dat je het besef krijgt dat het een heuse levende kip is geweest.
En hetzelfde geldt wat mij betreft voor alle beesten die je eet, dus ook voor vis (nog knap lastig die kop van die spartelende vis af te krijgen), gevogelte (vooral zangvogels), konijnen (die zien er levend erg lief uit, ze worden zelfs veel op kinderboerderijen gesignaleerd; daar kun je ze ook doodsteken zodat de kinderen al vroeg zien wat ze met kerstmis zullen eten ), en zelfs voor varkens en koeien (één keer een bezoek aan een slachthuis is wat mij betreft ook voldoende, want eigenhandig een koe doden is waarschijnlijk fysiek te zwaar voor de meeste mensen).
Wat eet u vandaag?
Eet smakelijk.
viktor